Nya bettingsätt

Sportsbetting har utvecklats mycket under den tid det funnits. Ursprungligen var allting enkelt – man slog helt enkelt vad om vilket lag eller vilken spelare man trodde skulle vinna. Det är därifrån spelformer som till exempel stryktipset kommer ifrån. Men denna ”ursprungliga” form av betting var inte tillräckligt komplicerad för många sportintresserade. De flesta sporter har en mängd olika saker man kan försöka ”förutse”, som till exempel antal mål, vilken spelare som ska göra första målet, hur många ronder en boxningsmatch ska fortgå, och mycket annat. Mycket riktigt kan man numera betta på mycket av detta.

Internet har också ökat möjligheterna enormt. Att inte behöva använda sig av papper gör att det är enkelt att erbjuda en mängd olika kombinationer. Vanligt är till exempel att betta på vilket lag som kommer att vinna varje enskild period eller halvlek, vilket lag som kommer att göra första målet och så vidare. En utveckling av detta är då livebetting, där man bettar fortgående under en match, allt eftersom mål görs kommer så oddsen att förändras. Om ett lag ligger under med två mål med fem minuter kvar, så kommer oddsen för att de ska lyckas vända och vinna då givetvis att vara mycket högre. Samtidigt så kan man som åskådare försöka avgöra vilket lag som egentligen är starkast. Målsiffror kan ju ljuga, och har man is i magen och räknar med att det ”bättre” laget kommer att vända kan man med lite tur vinna stort.

De mer klassiska sätten att betta på är fortfarande de vanligaste – vem kommer att vinna, och vad kommer slutresultatet att bli – men det finns i dag en mängd alternativ, för den som vill ha något mer avancerat. Eller som helt enkelt bara börjat tröttna på ”vanlig” sportsbetting, och vill prova på något lite annorlunda, samtidigt som det fortfarande handlar om betting på sporter man följer, och därmed vet lite mer om.