Betta på sport

Det vanligaste sättet att betta på nätet är att spela på diverse sportevenemang, framförallt fotboll. Du som spelar bettar vanligast på slutresultat i en match, men du kan ofta även tippa resultat i halvtid, antal mål eller vinnare av en hel liga. Med fler betting-möjligheter ökar även dina vinstchanser, men starta från scratch och lär dig grunderna innan du börjar satsa på allt och ingenting.

Att betta på sport på nätet är till för den som har bakgrundinformation och ett starkt intresse i sporten. Detta gör att du har kunskap om spelare, planer, tränare, osv. och kan göra bra bedömningar för dina satsningar.

Stryktips på nätet är den klassiska vägen att gå för att spela på matchresultat i fotboll, alltså den klassiska 1, X eller 2 där 1 står för att hemmalaget vinner, X står för ett oavgjort resultat och 2 betyder att bortalaget tar hem vinsten. När du ska tippa stryktipset har du hjälp på vägen av oddsen till respektive match. Oddsen ger en vink om hur bra lagen är och vad man kan förvänta sig för slutresultat. Ett lag med större vinstchans har lägre odds och tvärtom. Att spela på oavgjort ger ofta en bra utdelning men det är inte många matcher som brukar sluta oavgjort så detta borde man satsa på endast om man känner sig säker på sin sak. Oddsen förutbestäms av bookmakers, beroende på lagets förmåga, deras tidigare spelade matcher och de senaste nyheterna om lagen. Spelar du online har du möjlighet att följa matchen live och även om oddsen förändras under tiden. Du kan då göra ändringar under matchtid.

Utbetalning av vinst ges i förhållande till hur mycket du satsade och hur stora oddsen var. Din insats multipliceras med oddsen, men måste t.ex. i Stryktipsets fall överstiga 10 kr. Om vinsten inte gör det hålls den inne till nästa veckas vinstpott som då blir ännu större!